ZELENI PROPOLIS – ČUDEŽ IZ BRAZILIJE

Zimska obdobja, zlasti spreminjajoča se, običajno prinašajo prehlad, vneto grlo, kašelj in splošno zmanjšanje imunosti. Spremenljivo vreme je tako idealno za razmnoževanje virusov in bakterij, ki nato povzročijo vse zgoraj navedene težave. Po drugi strani pa več časa preživimo v zaprtih prostorih, kar spodbuja širjenje razvitih bakterij in virusov z ene osebe na drugo, tako da se lahko nekatere bolezni v družini dobesedno vlečejo več mesecev. Suh zrak spodbuja močne napade suhega kašlja, ki najpogosteje pesti naše najmlajše, pa tudi nas starejše. Vneto grlo in / ali suh kašelj sta izjemno stresna in lahko negativno vplivata na vsakdanje življenje, zato je lahko to relativno kratko obdobje prehlada precej utrujajoče in naporno.

Če razdraženega grla in kašlja ne zdravimo pravočasno, se lahko razvije vneto grlo, ki je še bolj neprijetno. Pri prvih simptomih je priporočljivo uporabljati izdelke za umirjanje kašlja in draženja grla, da bi se izognili dodatnim zapletom.

Razdraženo grlo ni edini dejavnik, ki vodi do zapletov. Izčrpanost, utrujenost, stres, nezadosten spanec in premalo aktivnosti negativno vplivajo na splošno stanje telesa in ga naredijo idealnega “kandidata” za prehlad, viruse in vnetja.

Ali lahko v naravi poiščemo pomoč?

Narava nam ponuja pomoč v številnih situacijah, tudi v tej. Naravni pripravki nam lahko močno pomagajo pri boljšem počutju in lahko preprečijo prehlad, vnetja in gripo, ki so se na našem območju šele začela. Eden najbolj znanih čudežnih izumov narave je vsekakor propolis, katerega zdravilne lastnosti so znane že od antičnih časov in se tradicionalno uporabljajo za boj proti bakterijam, glivam, virusom in vnetjem. Propolis je priporočljivo uporabljati skozi vse leto, še posebej priporočljivo pa ga je uporabljati pred začetkom sezone gripe in prehlada.

Kakšne so prednosti zelenega propolisa

Zeleni propolis je proizvod, ki ga čebele zbirajo iz brazilske rastline Baccharis dracunculifolia, ki raste v amazonski regiji, kjer ni nevarnosti kontaminacije ali obdelave s pesticidi. Izdelki so popolnoma “čisti”, brez onesnaženja. Zeleni propolis ima za razliko od evropskih več fenolnih kislin, zlasti artepilina C, ki imajo močnejše protibakterijske, protivnetne, antioksidativne in protimikrobne lastnosti.

Propolis je kompleksen smolnat čebelji proizvod, sestavljen pretežno iz rastlinskih smol in čebeljega voska, v barvi od rjave do temno zelene. Od vsega proizvedenega propolisa na svetu je brazilski zeleni čebelji propolis najbolj raziskan in zaželen, zahvaljujoč močnim antioksidativnim in imunskim koristim. Kot močna sestavina za krepitev imunosti je brazilski propolis zelene čebele kot nalašč za obrambo pred prehladom, vnetim grlom in ustno votlino.

Brazilski zeleni propolis ima močne zdravstvene koristi iz glavne aktivne sestavine, artepilina C (ARC), fenolne kisline, ki ima izjemno močne protibakterijske, protivirusne, protiglivične, protivnetne in gastroprotektivne lastnosti.

Zakaj brazilski zeleni propolis velja za najučinkovitejši propolis?

  1. Brazilija ima primerno podnebje in okolje za čebele, ki proizvajajo propolis vse leto. Čebelji propolis je običajno lepljiv pri sobni temperaturi in nad njo (20°C), vendar pri nižjih temperaturah postane zelo trd in krhek, zato ga je v mnogih državah pozimi težko pridobiti ali uporabiti; tropsko podnebje v Braziliji pa je idealno za nabiranje propolisa vse leto.

  2. Brazilski deževni gozd zagotavlja bogato in neokuženo naravno okolje, v katerem lahko čebele nabirajo propolis. Medtem ko se propolis iz drugih krajev (evropski / severnoameriški / argentinski itd.) Proizvaja z dvema glavnima rastlinskima vrstama (topolom in brezo), brazilski zeleni čebelji propolis izvira iz vrste Baccharis dracunculifolia, kar močno prispeva k njegovemu splošnemu učinku na zdravje.
  1. Brazilski zeleni čebelji propolis se pridobiva iz afriziranih čebel, vrste čebel z edinstveno metodo zbiranja propolisa, zato se njihov propolis razlikuje od propolisa vseh drugih čebel. Za razliko od drugih čebel, afriške čebele dobesedno izrežejo vrhove rastlinskih brstov, tako da propolis vsebuje popolna rastlinska tkiva namesto le zunanjih delov brstov. Zato propolis brazilske zelene čebele vsebuje membrane, citoplazmo in jedro rastlinskih celic. Te rastlinske strukture vsebujejo več vodotopnih snovi kot propolis, pridobljen iz topola ali breze, kar omogoča boljšo absorpcijo in učinkovitost zelenega propolisa.


Brazilski zeleni propolis, ki je naravni antibiotik, ima številne koristi. Zagotavlja naravno obrambo pred virusi in bakterijami in je varen za redno uporabo. Raziskave na Japonskem so pokazale, da uporaba brazilskega zelenega propolisa zmanjšuje simptome gripe.

Flavonoidi v brazilskem zelenem propolisu imajo močne antioksidativne lastnosti, ki učinkovito znižujejo raven trigliceridov, uravnavajo holesterol, vplivajo na maščobe v krvi in ​​uravnavajo krvni tlak. Zatiranje rasti rakavih celic naj bi bilo močno povezano z artepilinom C, ki ga najdemo izključno v brazilskem zelenem propolisu. Brazilski zeleni propolis spodbuja celjenje ran in podpira regeneracijo celic. Pomaga popraviti in oživiti celice trebušne slinavke za zvišanje ravni insulina in pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi na zdravi ravni.

Yasenka Lenisal zeleni propolis prinaša čisto, močno in učinkovito rešitev!

Sprej za usta vsebuje brezalkoholno raztopino zelenega propolisa, standardiziranega na fenolne kisline (10 mg/ml), suhi ekstrakt melise, hialuronsko kislino in vitamin B3. Omenili smo že moč fenolne kisline in njeno delovanje, pomembno pa je izpostaviti delovanje melise, ki bo pomirilo razdraženo grlo, hialuronsko kislino, ki prevleče sluznico in zmanjša občutek suhosti, ter vitamin B3, ki bo ozdravil poškodovano sluznico in celotno ustno votlino. Uspešno pomaga tudi pri težavah z aftami in vnetjem dlesni.

FAQ

Za kaj je dober Zeleni propolis?

Zeleni propolis je znan po svojih številnih koristnih lastnostih za zdravje:

  1. Protivnetne lastnosti
  2. Imunomodulatorne lastnosti
  3. Antioksidativne lastnosti
  4. Antibakterijske lastnosti
  5. Podpora prebavi
  6. Podpora zdravju ustne votline