Politika zasebnosti

1. Uvod

Podjetje Yasenka d.o.o., s sedežem na naslovu Yasenka d.o.o. , Dvanaest redarstvenika 2/c, 32000 Vukovar (v nadaljevanju: Yasenka doo), OIB: 23757946570 je vodja zbirke osebnih podatkov v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov (UL 103/03, 118/06, 41/ 08, 130/11, 106/12).

Pri Yasenki spoštujemo zasebnost vsakega uporabnika, ki obišče našo spletno stran www.yasenka.si, komunicira z nami ali kupi naše izdelke.

V naslednji izjavi je opisano, katere podatke Yasenka d.o.o. zbirajo in kako bodo te podatke uporabili. Izvedeli boste tudi, kaj morate storiti, če želite, da se vaši osebni podatki, zbrani ali shranjeni med prejšnjimi obiski spletnega mesta Yasenka, odstranijo.

Vse vaše osebne podatke, ki jih posreduje Yasenka d.o.o. zbrane preko spletnega mesta, kjer se nahaja ta izjava, in z uporabo drugih oblik elektronskega komuniciranja, ki vsebujejo / se nanašajo na to izjavo, se zbirajo, obdelujejo in shranjujejo v skladu s pogoji te izjave, pa tudi z veljavnimi predpisi Republike Hrvaške o osebnih varstvo podatkov.

2. Pravica do izbire

Vsak uporabnik spletnega mesta ima pravico, da izbere način, kako bo to spletno mesto uporabljal.

Uporabnik lahko obišče spletno mesto, ne da bi predložil kakršne koli osebne podatke, ki bi jih lahko uporabili za določitev njegove identitete, na način, da ne izpolnjuje nobenih obrazcev ali polj z osebnimi podatki in ne uporablja razpoložljivih individualnih storitev.

Če se uporabnik spletnega mesta odloči posredovati svoje osebne podatke, ima pravico kadar koli ob dostopu do spletnega mesta pregledati in popraviti te podatke. Določeni deli spletnega mesta lahko zahtevajo privolitev uporabnika na določen način uporabe osebnih podatkov, uporabnik pa ima pravico dati ali zavrniti privolitev v obdelavo podatkov za ustrezen namen.

Če je uporabnik dal soglasje za uporabo posebnih storitev ali komunikacijskih sredstev, na primer za dostavo elektronskih časopisov (e-novice), bo mogoče privolitev kadar koli preklicati in se odjaviti s seznama prejemnikov, tako da navodila v vsakem sporočilu. Če želi uporabnik preklicati privolitev in se odjaviti s seznama uporabnikov / prejemnikov določenih storitev / informacij, Yasenka d.o.o. bo nemudoma upošteval takšno zahtevo uporabnika, tako da bo lahko od uporabnika zahteval dodatne informacije, preden bo obravnaval zadevno zahtevo, da bi izboljšal storitve.

3. Zaščitni ukrepi

Yasenka d.o.o. uporablja tehnološke in varnostne ukrepe, pravila in druge postopke za zaščito osebnih podatkov uporabnikov te spletne strani pred nepooblaščenim dostopom, zlorabo, razkritjem, izgubo ali uničenjem. Zaradi zagotavljanja varstva zaupnosti podatkov o uporabnikih spletnega mesta Yasenka d.o.o. uporablja standardne varnostne ukrepe, kot so požarni zidovi in ​​zaščita z geslom. Uporabnik pa se mora prepričati, da je računalnik, ki ga uporablja, varen in zaščiten pred zlonamerno programsko opremo, kot so trojanci, računalniški virusi in črvi.

Uporabnik spletnega mesta se zaveda, da brez ustreznih varnostnih ukrepov (na primer varne konfiguracije internetnega brskalnika, posodobljenih protivirusnih programov, programov za osebni požarni zid, neuporabe programov iz sumljivih virov) obstaja tveganje, da bodo podatki in gesla uporabljeni za preprečevanje dostopa osebnih podatkov se lahko razkrije tretjim osebam.

4. Način zbiranja osebnih podatkov

Yasenka d.o.o. zbira osebne podatke uporabnikov te spletne strani, ki jih lahko uporabite za ugotavljanje njihove identitete (ime in priimek, naslov, telefonska številka, e-poštni naslov.) na enega od naslednjih načinov:

1. če uporabniki te spletne strani prostovoljno posredujejo takšne osebne podatke med registracijo.

2. s samodejnim zbiranjem določenih vrst informacij, ki jih Yasenka d.o.o. ali tretjih oseb, podizvajalcev podjetja Yasenka, ki nastanejo ob vsakem obisku tega spletnega mesta in pri izmenjavi e -poštnih sporočil. Tehnologije, ki jih je mogoče uporabiti, so na primer dnevniki strežnikov / naslovi IP, piškotki, spletni svetilnik in orodja drugih izdelovalcev.

Dnevniki strežnika / naslovi IP: Naslov IP je številka, ki je dodeljena uporabnikovemu računalniku, kadar koli dostopa do interneta. Prepoznavanje osebnih računalnikov na internetu poteka z uporabo naslovov IP, ki omogočajo, da se računalniki in strežniki (strežniki) med seboj prepoznajo in vzpostavijo komunikacijo. Yasenka d.o.o. zbira naslove IP za namene upravljanja sistema in posredovanja konsolidiranih informacij tretjim osebam izključno za namene statistične analize in spremljanja funkcij spletnega mesta.

Spletni svetilnik: Na spletnem mestu ali elektronski pošti podjetja Yasenka d.o.o. lahko uporablja internetno tehnologijo, imenovano spletni svetilnik (znana tudi kot »akcijske oznake«) ali »jasna tehnologija GIF«. Spletni svetilnik je orodje, ki se uporablja za analizo uspešnosti spletnega mesta, na primer z merjenjem števila obiskovalcev spletnega mesta ali števila obiskovalcev, ki so obiskali določene ključne nastavitve na spletnem mestu.

Spletni svetilniki, piškotki in druge tehnologije za sledenje in analizo vzorcev vedenja uporabnikov ne ustvarjajo samodejno podatkov, ki jih je mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnikov. Le če uporabnik prostovoljno posreduje osebne podatke – na primer z registracijo ali pošiljanjem e -pošte – se lahko te tehnologije za samodejno sledenje uporabijo za pridobivanje dodatnih informacij o uporabi spletnega mesta in / ali interaktivnih e -poštnih sporočil za boljše storitve za stranke Spletne strani.

5. Namen zbiranja osebnih podatkov

Če nam zaupate svoje osebne podatke, jih lahko hranimo in uporabljamo za naslednje namene:

• Vaši podatki bodo uporabljeni za obdelavo vaših naročil in zagotavljanje učinkovitih nakupov,

• lahko shranjujemo in obdelujemo podatke, da bolje razumemo vaše potrebe in ustrezno izboljšamo naše izdelke in storitve,

• Morda bomo hranili podatke o vaših prejšnjih nakupovalnih dejavnostih, da bi našo spletno stran bolje opremili za vaše prihodnje nakupovalne dejavnosti.

Vsi vaši podatki bodo varno shranjeni za čas vašega sodelovanja z nami. Če kadar koli želite izvedeti podatke, ki jih imamo o vas, jih povprašajte na info@yasenka.si in mi vam jih bomo posredovali.

6. Uporaba piškotkov

Uporaba piškotkov je eden od načinov samodejnega zbiranja vaših osebnih podatkov, kadar koli obiščete to spletno mesto pri izmenjavi e -poštnih sporočil. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo ustvari strežnik spletne strani in jo brskalnik samodejno shrani na uporabnikov računalniški disk vsakič, ko uporabnik dostopa do določene spletne strani.

Piškotki edinstveno prepoznajo obiskovalca spletnega mesta.

Piškotki nam omogočajo shranjevanje podatkov na strežniku za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje, analizo uporabe spletnega mesta in spremljanje njegove funkcionalnosti. Večina internetnih brskalnikov je nastavljenih za sprejemanje piškotkov, zato lahko sprejem piškotkov uredite tudi tako, da nastavite, da brskalnik zavrne vse piškotke ali vas obvesti, ko je piškotek poslan.

Opozarjamo pa vas na dejstvo, da nekateri deli spletnega mesta ne bodo mogli pravilno delovati, če je blokiran prejem piškotkov, zato Yasenka d.o.o. izključuje kakršno koli odgovornost za izgubo funkcionalnosti in / ali kakovosti vsebine spletnega mesta zaradi vaše izbire za urejanje prejema piškotkov.

Z dostopom ali uporabo te spletne strani potrjujete, da ste prebrali, razumeli in se strinjali z obdelavo osebnih podatkov in možnostmi glede uporabe piškotkov, ki jih zajema ta izjava, o načinu zbiranja, zaščite in uporabe osebnih podatkov.

7. Zasebnost podatkov

Yasenka d.o.o. sodeluje z drugimi pravnimi osebami za zagotavljanje storitev v imenu te spletne strani, kot so upravljanje spletne strani in analiza podatkov. Te osebe bodo imele dostop do vaših osebnih podatkov le v obsegu, ki je potreben za opravljanje njihovih storitev za nas, in jih ne bodo smele uporabljati v druge namene.

Yasenka d.o.o si pridržuje pravico, da vaše osebne podatke posreduje tretjim osebam, če meni, da je potrebno:

(a) ravnati v skladu z zahtevami zakona ali izpolnjevati pravni postopek, ki je vročen pri nas;

(b) varovati ali braniti naše zakonske pravice ali lastnino in naše uporabnike; ali

(c) raziskati, preprečiti ali ukrepati v zvezi z nezakonitimi dejavnostmi, morebitnimi goljufijami, situacijami, ki vključujejo potencialne grožnje fizični varnosti osebe ali kršitev pogojev uporabe spletnega mesta

8. Uporaba podatkov za namene neposrednega trženja

Brez vašega izrecnega soglasja Yasenka d.o.o. ne bodo dovolili uporabe osebnih podatkov, ki jih tretje osebe zbirajo na tem spletnem mestu, za namene lastnega neposrednega trženja.

9. Povezave do drugih spletnih mest

Ta spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest, ki lahko uporabnikom te spletne strani ponujajo koristne informacije. Ta izjava ne velja za ta spletna mesta in Yasenka d.o.o. ne odgovarja niti za politike zasebnosti na teh spletnih mestih niti za vsebino teh spletnih mest.

10. Varstvo mladoletnikov

Yasenka d.o.o. ne zbira osebnih podatkov o mladoletnikih (opredeljenih kot osebe, mlajše od 18 let) brez predhodnega, izrecnega pisnega soglasja njegovega zakonitega zastopnika. Zadevni zakoniti zastopnik ima pravico na lastno zahtevo pregledati podatke mladoletne osebe in / ali zahtevati izbris teh podatkov.

11. Spremembe in posodobitve

Z uporabo te spletne strani Yasenka se strinjate z zgornjo izjavo, če se s temi pogoji ne strinjate, prosimo, da ne uporabljate naše spletne strani. V Yasenki d.o.o. pridržujemo si pravico, da kadar koli spremenimo vse zgoraj navedeno.

Vaša nadaljnja uporaba našega spletnega mesta po objavi spremembe naše izjave o zbiranju in uporabi osebnih podatkov pomeni, da se strinjate s to spremembo.

12. Pravica do informacij - pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov (GDPR)

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko zasebnosti ali obdelavo vaših podatkov, se obrnite na našega pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov po e-pošti: info@yasenka.si.