Zakaj je tveganje za vnetje mehurja v toplejših mesecih večje?

S prihodom toplejšega vremena smo končno dočakali, da lahko pospravimo tople zimske plašče, puloverje, jakne, škornje in skočimo v lažja oblačila. Toda s toplejšim vremenom pogosteje hodimo bosi, nosimo tanjša oblačila, odprte čevlje oz. sandale, sedimo zunaj na prostem – na še vedno mrzlih površinah, zato so naše noge pogosto hladne in nas lahko zazebe v spodnji del trebuha s čimer se zmanjša pretok krvi v medenici in mehurju.

Prav ta prehodna obdobja so najbolj stresna za celoten organizem, saj pogosto pride do padca odpornosti, kar lahko negativno vpliva na mehur, ki je že tako izjemno občutljiv.

Poletni meseci, ki jih vsi nestrpno pričakujemo, tako žal s seboj prinašajo tudi neprijetne težave s sečili. Mokre kopalke in bose noge v hladnih ali vetrovnih večerih so poleti pogost vzrok urinarnih težav.

Posebno pozornost je v toplejših mesecih potrebno nameniti tudi zdravju sečil naših otrok. Zlasti pomembno je to pri deklicah, zato jih že od majhnih nog naučite pravilnega brisanja genitalnega področja in pomembnosti rednega praznjenja mehurja, da se izognemo verjetnosti pojava pogostih vnetij. Prav tako je izjemno pomembno redno menjavanje plenic in da otrok ne puščate dlje časa v mokrih kopalkah, v hladnejših večernih urah pa jih topleje oblečete.

Pomembna je preventiva!

Za zdravje sečil je preventiva izjemno pomembna, zato je spodaj nekaj nasvetov, kako preprečiti težave:

• Nosite bombažno spodnje perilo

• Naučite se pravilnega brisanja uro-genitalnega predela v smeri od spredaj nazaj, saj lahko s tem močno zmanjšate možnost prenosa bakterije E.coli iz rektalnega predela v sečnico

• Pogosto izpraznite mehur

• Pijte veliko vode

• Kopanje v kadi zamenjajte s prhanjem

V kolikor opazite prve znake okužbe, kot so: pogosto, boleče in oteženo uriniranje z zbadanjem ali pekočim občutkom ter neprijeten občutek nepopolno izpraznjenega mehurja, pogosto siljenje na vodo, kljub majhni količini urina ukrepajte takoj, da ne tvegate poslabšanja.

Yasenka URO BALANCE – Vaše takojšnje olajšanje

Da bi vnetje sečil zaustavili pravočasno je potrebno ukrepati že ob prvih znakih.

Za takojšnje olajšanje svetujemo Yaenka URO BALANCE, tekoče prehransko dopolnilo (250 ml), ki vsebuje inovativno kombinacijo izvlečka brusnice, D-manoze, ptičje dresni in vitamina C

Ameriška brusnica je najbolj znana rastlina, ki se tradicionalno uporablja pri težavah povezanih z okužbami sečil.

D-manoza deluje na preprost način, tako da se čvrsto veže na površinske izrastke bakterije E. coli. Afiniteta vezave bakterije E. coli na D-manozo je večja od afinitete vezave na celice mehurja. Bakterije vezane na D-manozo se z urinom izločijo iz telesa.

Ptičja dresen je enoletna zdravilna rastlina iz družine dresnovk (Polygonaceae), ki vsebuje 1 % kremenčeve kisline, 1 % flavonoidov ter sluzne polisaharide, ki se tradicionalno uporabljajo kot diuretik (spodbujajo izločanje tekočine).

Vitamin C prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema.

Yasenka Uro Balance je na voljo v lekarnah, specializiranih prodajalnah in na spletu.