Zakaj je pomembno, še posebej poleti, skrbeti za lase?

Izpadanje las in poškodovani lasje danes veljajo za estetsko napako in močno vplivajo na samozavest posameznika, kar kažejo rezultati raziskav po vsem svetu. Cilj je preprečiti poškodbe las, saj je okrevanje po poškodbah veliko daljše.

Lasna gred je sestavljena iz strukture keratinskih vlaken, občutljivih na zunanje učinke, pa naj bodo mehanske, fizikalne ali kemične narave.

Prekomerno izpostavljanje soncu je eden najpogostejših vzrokov strukturnih poškodb lasnih mešičkov. Pripelje namreč do razgradnje in izgube keratina, glavnega proteina las, pa tudi do razgradnje melanina – pigmenta za lase, pomembnega tudi za zaščito keratina pred prostimi radikali, ki nastanejo kot posledica fotokemične razgradnje aminokislin las zaradi sonca izpostavljenost. Rezultat je, da lasje poleti postanejo svetlejši, pa tudi suhi in zlahka lomljivi.

Kako preprečiti poškodbe las zaradi sončne svetlobe?

1. Z izogibanjem škodljivim vplivom

2. Z uporabo izdelkov za nego las z UV filtri

3. Peroralno dopolnilo z izdelki za krepitev las v notranjosti, pri korenu in znotraj las. To lahko dosežemo s tekočim prehranskim dopolnilom Yasenka Skinage Hair Boost.. Razen zaradi preprečevanja poškodb je priporočljivo, da ga po intenzivnejši izpostavljenosti sončni svetlobi jemljemo kot nekakšno terapijo, da si lasje opomorejo od te vrste stresa.

V katerih pogojih so vaši lasje ogroženi in potrebujejo podporo ‘od znotraj’?

Stres, pretirano toplotno oblikovanje in barvanje, neuravnotežena prehrana, hormonske spremembe, pa tudi sam proces staranja, vodijo v zmanjšanje količine keratina, zato lasje postanejo tanjši in bolj lomljivi.

Za boljše razumevanje procesov, ki se odvijajo, je treba poznati strukturo lasnih mešičkov. Sestavljeni so iz treh plasti: mehkega osrednjega dela, skorje, bogate z vlaknastimi beljakovinami in pigmenti, ki tvori tudi najdebelejšo plast, ter zaščitne zunanje plasti. Kozmetični pripravki, ki se nanesejo na površino las, gladijo razpokane drobce obnohtne kožice in le navidezno rešujejo težavo.

Za dolgoročnejše rezultate in globoko obnovo je treba lase podpreti od znotraj, torej rešiti težavo na mestu izvora, saj izguba vlaknastih beljakovin, zlasti keratina, povzroči tanke, lomljive lase do zloma. Lasje, ki imajo močno strukturo, bogato z aminokislinami, pa so se izkazali za bolj odporne na zunanje vplive in oblikovanje, ki so jim vsakodnevno izpostavljeni.

Ali obstaja rešitev?

Če želite svojim lasem zagotoviti kakovostno podporo od znotraj, izberite tekoče prehransko dopolnilo Yasenka Skinage Hair Boost. Kombinacija patentirane topne oblike keratina, ki se po absorpciji v telesu vgradi v lasne mešičke, ter vitaminov B in cinka, ki še dodatno prispevajo k sintezi gradbenih sestavin las. Sinergijsko delovanje te impresivne kombinacije sestavin omogoča, da vaši lasje rastejo bolje in kakovostneje. Kar pa je zame kot farmacevta najpomembnejše, pa je, da je učinkovitost tega dopolnila klinično dokazana.

Besedilo je pripravila:

mag. pharm. Nives Antolić