URO BALANCE – učinkovit v boju proti okužbam sečil

V izjemno veselje nam je, da so naši uporabniki prepoznali kakovost in hitro delovanje izdelka Uro Balance in v široki paleti izdelkov, ki so na voljo na tržišču, smo res ponosni na naš izdelek Yasenka Uro Balance, ki vsebuje

  • 2,5 g D-manoze
  • 100 mg izvlečka plodu ameriške brusnice
  • 100 mg izvlečka rastline ptičja dresen
  • 80 mg vitamina C

Danes lahko skoraj z gotovostjo trdimo, da se bo vsaka druga ženska ter približno 30% moških, vsaj enkrat v življenju srečalo s kakšno od okužb sečil. Številke nam povedo, da so vnetja sečil pogosta težava, zato nas zelo veseli, da smo našli način s katerim Vam lahko pomagamo olajšati in odpraviti težavo.

Sinergijsko delovanje D-manoze in izvlečka brusnice Vam lahko hitro in v kratkem času pomaga v boju z okužbo sečil.

Najpogostejši vzrok vnetij sečil so mikroorganizmi, med katerimi je vodilna bakterija Escherichia coli. Ukrepati je potrebno takoj ob prvih znakih okužbe (težave pri uriniranju – pekoč občutek, pogosto uriniranje, bolečine), zato pričnite čim prej z uporabo Uro Balance. Ne odlašajte in ukrepajte takoj (preden gremo k zdravniku in čakamo na rezultate izvidov lahko mine od 3 do 10 dni) saj hitro delovanje Uro Balance olajša simptome okužbe in/ali jih celo popolnoma odpravi.

Odmerjanje Uro Balance-a je povsem enostavno: 30 ml enkrat na dan.

D-manoza in izvleček brusnice

D-manoza je molekula enostavnega sladkorja, pridobljena iz glukoze. Številne študije so potrdile delovanje D-manoze in njeno vezavo na bakterijo Escherichia coli.  Kako D-manoza deluje?

D-manoza se veže na površinske izrastke Escherichie coli. Zaradi večje afinitete E. coli do vezave na D-manozo, kot na celice mehurja, se na naraven način onemogoči njena vezava na steno mehurja. Na ta način se E.coli vezana na molekulo D-manoze z urinom izloči iz telesa.

Zakaj je pomembna kombinacija z izvlečkom brusnice?

E.coli ima na svoji površini različne vrste izrastkov. Večino jih bo zasedla D-manoza, toda za popolno preprečitev vezave na celice mehurja je tukaj brusnica. Aktivne snovi, ki jih vsebuje izvleček brusnice (proantocianidini) se vežejo na drugi tip površinskih izrastkov E.coli in tako še dodatno onemogočajo njeno vezavo na celice mehurja.

Na kratko, brusnica in D-manoza imata skupaj sinergijsko oz. dvojno delovanje s čimer zagotavljata hitrejšo in uspešnejšo vezavo na E.coli in s tem večjo verjetnost, da se E.coli izloči iz sečil.

Razlog več, zakaj Uro Balance deluje v tako kratkem času!

Po uspešni vezavi D-manoze in brusnice na bakterije si želimo spodbuditi, da se te čim hitreje izločijo iz sečil.
Pri tem nam pomaga ptičja dresen, zdravilna rastlina, ki dokazano pospeši izločanje vode iz sečil, medtem ko vitamin C prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema in telesu pomaga, da se uspešneje spopade z okužbo.

Dodatni nasveti:

Poleg uporabe Uro Balance-a je priporočljiva tudi hidracija, vsaj 2 litra ali še več tekočine na dan, najbolje vode.

Okužbe sečil sicer niso nalezljive, kljub temu je za zaščito pred njimi potrebna ustrezna higiena. Pomembno je paziti tudi na uravnoteženo prehrano in se izogibati pikantnim in začinjenim jedem ter alkoholu. Prav tako lahko oslabljen imunski sistem povzroči, da je sluznica uro-genitalnega trakta bolj občutljiva.

Ne dovolite, da vam vnetje mehurja pokvari načrte. Hitro in učinkovito si pomagajte z Yasenka Uro Balance!

FAQ

Ali se lahko Uro Balance uporablja preventivno?
Ponavljajoče se okužbe sečil so dokaj pogoste (posebej poleti – hladno morje, mokre kopalke, kopanje v bazenu), vendar jih lahko preprečimo. Če veste, da spadate v tisti del populacije, ki je »nagnjena k vnetju mehurja«, priporočamo, da jemljete Uro Balance preventivno. Glede na to, da gre za enega najmočnejših izdelkov, ki je na voljo na slovenskem tržišču, je za preventivno uporabo dovolj, da zaužijete le 15 ml enkrat na dan.

Ali lahko Uro Balance uporabljajo tudi otroci?
Uro Balance vsebuje naravne sestavine zato ga lahko jemljejo otroci od 3. leta dalje. Za otroke od 3. do 6. leta se odmerja 15 ml enkrat na dan, medtem ko lahko otroci starejši od 6 let, zaužijejo odmerek 30 ml enkrat na dan.