Tudi jeseni (po)mislite na zdravje sečil

Ker se o vnetjih sečil običajno pogosteje govori spomladi in poleti, lahko hitro dobimo občutek, da gre za sezonski pojav. Res da so sečila v poletnih mesecih bolj izpostavljena tveganjem za pojav infekcij, toda vnetja sečil ali mehurja se pojavljajo v vseh letnih časih in zmotno je misliti, da se lahko s koncem poletja od njih poslovimo.

Prehod poletja v jesen spremljajo vse krajši dnevi z manj sonca in z njimi tudi padec temperatur, kar že tako predstavlja stres za naše telo. Na začetku jeseni je vreme pogosto še dokaj suho in toplo nas samo od sebe vabi, da dneve preživljamo na prostem. Pri tem pa na sebi obdržimo tanko poletno garderobo, pogosto pa tudi odprto obutev. Površine na katerih posedimo niso več tako tople kot poleti in ker smo premalo oblečeni ali obuti, nas hitro zazebe, noge pa imamo hladne.

Naj vas topli jesenski popoldnevi ne zavedejo!

Mislite preventivno. Ko se jeseni odpravljate od doma vedno poskrbite za večplastno oblačenje. S seboj vzemite jakno, jopico ali druga topla oblačila, ki jih boste oblekli, ko bo temperatura zunaj padla. Prav tako se obujte vremenu primerno, saj prav hladne noge v kombinaciji s premalo toplimi oblačili pogosto sovpadajo s pojavom prvih znakov vnetij sečil (npr. pogosto siljenje na vodo, sprememba barve urina, občutek zbadanja in bolečine). Še posebej pogosta so vnetja pri ženskah, ki so zaradi anatomskih značilnosti vnetjem sečil že tako bolj izpostavljene.

Kaj lahko za zdravje sečil naredimo sami?

Poleg ustreznih oblačil je pomembno, da poskrbimo tudi za zdrav življenjski slog. Popijte dovolj tekočine, vsaj 1,5 do 2l na dan, najbolje vode, s čimer poskrbimo, da se sečila spirajo. Ne zadržujte urina in poskrbite za redno in popolno praznjenje mehurja. Poskrbite, da mehur spraznite tudi takoj po spolnem odnosu. Za intimna nego uporabljajte primerna mila. Nosite bombažno spodnje perilo.

Najpogostejši povzročitelj vnetij sečil je bakterija E. coli. Da bi preprečili poslabšanje v primeru vnetja je pomembno, da ne spregledamo prvih znakov in pravi čas ukrepamo. Ne dovolite, da vam vnetja sečil pokvarijo načrte.

Poiščite Yasenka Uro Balance, tekoče prehransko dopolnilo, ki vsebuje močno kombinacijo sestavin, ki se med seboj sinergijsko dopolnjujejo. Kombinacija D-manoze (2,5 g) in izvlečka ameriške brusnice (100 mg) za dvojno delovanje, izvleček rastline ptičji dresnik (100 mg) in vitamina C.
Ptičji dresnik pospešuje izločanje vode iz sečil. Vitamin C prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema.

Yasenka Uro Balance poiščite v lekarnah, specializiranih prodajalnah ali na spletu.