Spet težave s sečili, ki ovirajo vaše vsakdanje življenje?

Prvi znaki težav se pojavijo s smislu pogostega, bolečega in oteženega uriniranja z zbadanjem ali pekočim občutkom, neprijetnim občutkom nepopolno izpraznjenega mehurja ter pogostem siljenju na vodo kljub majhni količini urina. Poleg tega je urin pogosto tudi moten in neprijetnega vonja, včasih je v njem lahko prisotna celo kri. Zato je zelo pomembno, da pri okužbah sečil ukrepamo pravi čas, da ne tvegamo poslabšanja.

Stanje se poslabša, ko bakterije prizadenejo ledvice, kar lahko privede do resne okužbe ledvic – pielonefritisa. Pielonefritis se najpogosteje pojavi, ko bakterije vstopijo v urinarni trakt in skozi sečnico preidejo do ledvic kjer se namnožijo. Pielonefritis najpogosteje povzroča bakterija Escherichia coli.

Ženske kot bolj ranljiva skupina so bolj nagnjene k okužbam sečil

Ženske so najbolj dovzetne za okužbe sečil in se z njimi najpogosteje spopadajo zaradi kratke sečnice in bližine anusa, kar je glavni razlog, da bakterije tako pogosto vdrejo v sečila. Še posebej so ogrožene mlajše ženske, nosečnice, deklice (zaradi slabe higiene genitalnega področja), ženske v obdobju pred ali po menopavzi ter sladkorni bolniki.

Ženske veliko pogosteje trpijo za okužbami sečil kot moški. Več kot 50 odstotkov žensk bo vsaj enkrat v življenju razvilo okužbo sečil. Zaskrbljujoče dejstvo pa je, da se pri približno 20 odstotkih žensk okužbe ponavljajo. Za zdravljenje okužb se najpogosteje predpisujejo antibiotiki, ki pa lahko ob pogosti uporabi vplivajo na razvoj sevov bakterij odpornih na antibiotike.

Čeprav pomagajo, lahko imajo antibiotiki tudi negativno plat, še posebej, če jih jemljemo daljše časovno obdobje, ubijajo pa tudi »dobre« bakterije v telesu, kar lahko vodi do dodatnih težav.

Kljub dejstvu, da so vnetja sečil zaradi anatomskih dejavnikov pogostejša pri ženskah, moškim z njimi ni prizaneseno, vnetja pa so zanje enako boleča in neprijetna, kot za ženske.

Dejavniki, ki vplivajo na nastanek vnetja

Dejavniki tveganja za komplicirane okužbe sečil so: spol (pogosteje pri ženskah), slabe higienske navade, izpostavljenost mrazu, nosečnost, starost (oba spola), prisotnost drugih bolezni, obstrukcija, funkcionalne motnje, tujki ter diagnostični postopki.

Yasenka URO BALANCE – Vaše trenutno olajšanje

Da bi vnetje sečil zaustavili pravočasno je potrebno ukrepati že ob prvih znakih!

Za takojšnje olajšanje vam svetujemo Yasenka URO BALANCE, tekoče prehransko dopolnilo (250 ml), ki vsebuje inovativno kombinacijo izvlečka brusnice, D-manoze, ptičje dresni in vitamina C.