Obvestilo o obdelavi in ​​varovanju osebnih podatkov v zvezi s privolitvami

(v nadaljevanju: "Obvestilo")

Kaj so piškotki in za kaj jih uporabljamo?

Piškotki so majhne datoteke, sestavljene iz črk in številk, ki se naložijo na vaš računalnik ali mobilno napravo, ko obiščete spletno mesto. Shranjeni so prek vašega internetnega brskalnika na vaši napravi. Piškotki omogočajo spletnim mestom, da shranijo določene podatke za lažje in hitrejše brskanje po spletnem mestu, omogočajo učinkovito navigacijo po spletnih mestih, zapomnijo si želene nastavitve in na splošno izboljšajo uporabniško izkušnjo. Opozoriti je treba, da naše spletno mesto deluje optimalno le, če je omogočena uporaba piškotkov.

Uporaba piškotkov

V skladu z UREDBO (EU) 2016/679 EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku teh podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov), Splošnega izvedbenega zakona in Zakona o elektronskih komunikacijah, nujno potrebujemo vaše soglasje. Če ste dali soglasje, lahko kadar koli spremenite ali prekličete soglasje za uporabo piškotkov.

Vrste piškotkov

Piškotki po trajanju

• Trajni piškotki

Trajni piškotki ostanejo na vašem računalniku, ko zaprete program internetnega brskalnika. Spletnim mestom pomagajo shraniti podatke, kot sta prijava in geslo, jezikovne nastavitve ali nastavitve piškotkov, tako da vam jih ni treba znova vnašati ob vsakem obisku. Trajni piškotki lahko ostanejo na vašem računalniku ali mobilni napravi dneve, mesece, celo leta.

• Začasni piškotki

Začasni piškotki ali sejni piškotki se odstranijo iz vašega računalnika, ko zaprete spletni brskalnik. Uporabljajo jih omrežna mesta za shranjevanje začasnih podatkov, kot npr zadnjih nekaj strani, ki jih odprete na spletnem mestu, ki ga obiščete.

Piškotki glede na vir

• Piškotki prve osebe

Lastni piškotki, ki jih izda spletno mesto, ki ste ga obiskali, v tem primeru naše spletno mesto.

• Piškotki tretjih oseb

Piškotki tretjih oseb, ki jih izdajo druga spletna mesta. Nimamo nadzora nad takšnimi piškotki. Preveriti je treba ustrezne politike zasebnosti teh tretjih oseb. Več o tem, kako tretje osebe uporabljajo te vrste piškotkov, je na voljo na naslednji povezavi:

http://www.youronlinechoices.eu/

Piškotki po funkciji

• Tehnični (nujni) piškotki – so vedno aktivni

Zagotavljajo osnovne funkcije, kot so varnost, upravljanje omrežja in dostopnost. Brskalnik lahko nastavite tako, da blokira te piškotke, vendar v tem primeru nekateri deli strani ne bodo delovali.

• Analitični piškotki – jih je mogoče blokirati

Spletnemu mestu omogočajo sledenje analitiki obiskovalcev, tj. analiziranje uporabe spletne strani, informacije o številu obiskovalcev in pridobivanje informacij, kako spletno stran izboljšati. Lahko jih objavimo mi ali tretji ponudniki storitev, katerih storitve so bile dodane na naše spletno mesto. Če teh piškotkov ne omogočite, nekatere od teh funkcij morda ne bodo delovale pravilno.

Piškotki, ki jih uporabljamo

Spodaj lahko najdete več informacij o tem, katere piškotke uporabljamo in za kaj so ti piškotki. Poleg tega naše spletno mesto uporablja Google Analytics, storitev internetne analitike, ki jo zagotavlja Google LLC (»Google«). Google Analytics uporablja piškotke za analizo vaše uporabe spletnega mesta. Podatki, ki jih piškotek ustvari o vaši uporabi tega spletnega mesta, se posredujejo v Združene države Amerike. Za več informacij si oglejte naš pravilnik o zasebnosti in varnosti na naslednji povezavi: https://support.google.com/analytics/answer/6004245.

Tehnički (nužni) kolačići
NazivVrstaTrajanjeLastnikOpis
woocommerce_cart_hashzačasnosejaprva osebaWooCommerce pomaga ugotoviti, ali se je sestava vozička spremenila.
woocommerce_items_in_cartzačasnosejaprva osebaWooCommerce pomaga ugotoviti, ali se je sestava vozička spremenila.
wp_woocommerce_session_trajno2 dnevaprva osebaVsebuje edinstveno kodo za vsako stranko, tako da ve, kje najti informacije o nakupovalnem vozičku v bazi podatkov za vsako posamezno stranko.
woocommerce_recently_viewedzačasnosejaprva osebaAktivira pripomoček Nedavno ogledani izdelki, ki prikaže seznam izdelkov, ki si jih je uporabnik že ogledal.
store_notice[notice id]začasnosejaprva oseba

Omogoča uporabnikom, da izklopijo Obvestilo trgovine. Obvestilo o trgovini je sporočilo, ki ga spletno mesto prikaže uporabnikom. Več na povezavi:

https://docs.woocommerce.com/document/woocommerce-customizer/#section-2

_wcml_dashboard_currencytrajno1 danprva osebaUporablja se za preverjanje jezika brskalnika in preusmeritev uporabnika na ustrezen jezik.
wordpress_logged_inzačasnosejaprva osebaPo prijavi WordPress nastavi piškotek, ki prikazuje, kdaj je uporabnik prijavljen in kdo je uporabnik za večino uporabe spletnega mesta.
wordpress_seczačasnosejaprva osebaPo prijavi WordPress nastavi piškotek, ki prikazuje, kdaj je uporabnik prijavljen in kdo je uporabnik za večino uporabe spletnega mesta.
SERVERIDzačasnosejaprva osebaUporablja se za uravnoteženje nalaganja strežnika. Piškotki seje se uničijo, ko seja poteče ali ko uporabnik zapusti brskalnik.
PHPSESSIDzačasnosejaprva osebaPiškotek, ki sledi seji uporabnika in zbira informacije o tem, kako uporabnik uporablja spletno mesto in katere strani so najbolj obiskane. To lastniku spletnega mesta omogoča, da na podlagi zbranih podatkov izboljša samo stran.
Analitički kolačići
NazivVrstaTrajanjeVlasnikOpis
_gattrajno1 minTretja oseba – GoogleTa piškotek ne shranjuje nobenih uporabniških podatkov, ampak se uporablja samo za omejevanje zahtev na platformo Google Tag Manager.
_dc_gtm_trajno1 minTretja osebaUporablja Google Tag Manager za nadzor učitavanja skriptov Google Analytics.
_gatrajni2 godTretja oseba – GoogleUporablja se za razlikovanje edinstvenih uporabnikov z dodelitvijo naključno ustvarjene številke kot ClientID. Vključen je v vsako zahtevo strani na strani in se uporablja za ustvarjanje statistike.
_gidtrajni24 sataTretja oseba – GoogleGoogle Analytics ga uporablja za zbiranje podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno mesto, in te podatke uporablja za izboljšanje izkušnje s spletnim mestom. Piškotek zbira informacije, kot so: število obiskovalcev spletnega mesta, od kod so dostopali do spletnega mesta in katere strani znotraj spletne strani so obiskali.

Kako sprejeti ali zavrniti piškotke

Nekatere ali vse piškotke lahko sprejmete ali zavrnete tako, da prilagodite nastavitve brskalnika. Več informacij o spreminjanju nastavitev za nekatere najpogosteje uporabljene spletne brskalnike najdete na naslednjih povezavah:

 

Za informacije o tem, kako Google Analytics uporablja podatke, glejte »Kako Google uporablja podatke s spletnih mest in aplikacij, ki uporabljajo naše storitve« na https://www.google.com/policies/privacy/partners.

Obstajajo tudi aplikacije tretjih oseb, ki jih lahko dodate v svoj brskalnik, da blokirate ali upravljate piškotke. Prav tako lahko izbrišete piškotke, ki so bili predhodno nastavljeni v vašem brskalniku, tako da izberete možnost za brisanje zgodovine brskanja in hkrati omogočite možnost brisanja piškotkov.

Za več informacij o piškotkih, vključno s tem, kako si ogledate in upravljate piškotke, nastavljene na vaši napravi, in kako jih izbrišete, obiščite www.allaboutcookies.org in https://www.aboutcookies.org/.

Isto tako, za dodatne informacije o tome kako koristimo, pohranjujemo i čuvamo Vaše osobne podatke, pogledajte našu Izjavu o načinu prikupljanja, zaštiti i korištenju osobnih podataka.

Za dodatne informacije o tem, kako uporabljamo, shranjujemo in shranjujemo vaše osebne podatke, glejte našo Izjavo o tem, kako zbiramo, varujemo in uporabljamo osebne podatke.

Lahko blokirate uporabo nekaterih ali vseh piškotkov, ki jih uporabljamo na našem spletnem mestu, vendar to lahko vpliva na njegovo delovanje.

To obvestilo je bilo nazadnje posodobljeno junija 2020.