MSM – MINERAL LEPOTE

Zakaj si MSM zasluži ime “lepotni mineral”, bomo poskušali pojasniti v nekaj pomembnih vprašanjih. V zadnjem času se veliko govori o njegovih pozitivnih in večkratnih učinkih na telo, marsikomu pa je kratica MSM še vedno neznanka.

Yasenka Skinage MSM prah vsebuje 4 g MSM, 50 mg koencima Q10 in 500 mg vitamina C.

Najprej razčistimo nekaj pojmov glede vpliva žvepla v telesu.

Žveplo je potrebno v procesu odstranjevanja številnih škodljivih snovi iz telesa in tako prispeva k reševanju številnih problemov. Pomaga pri izgradnji kolagena in kreatina, zato nam poleg tega, da se počutimo bolje, pomaga tudi, da tako izgledamo.

MSM vs. ŽVEPLO MSM (metilsulfonilmetan) je organska spojina, ki vsebuje žveplo in jo najdemo v vseh živih bitjih. Žveplo je vezano na metilno skupino in je uporabno v bioloških procesih. Najdemo ga tudi v zelenjavi (česen, čebula, por, brokoli, cvetača, zelje), vendar kuhanje povzroči njegovo izgubo. Zato ga je treba nadomestiti s prehranskimi dopolnili.

Pri katerih težavah lahko MSM pomaga?


MSM za mišice in sklepe

 • Zmanjša bolečine v sklepih
 • Zmanjša vnetje mišic
 • Zmanjša vnetje v telesu
 • Odstrani odpadne snovi iz telesa, pospeši okrevanje in pomaga sprostiti energijo


MSM za imunski sistem

 • Izboljša imuniteto
 • Lajša simptome alergij


MSM za kožo in lase

 • Izboljša kakovost kože in las zaradi povečanega keratina (MSM daje žveplo in izboljša sintezo keratina)
 • Zmanjša pojav aken, rozacee, staranja in gubanja kože, luskavice
 • Poveča koncentracijo glutationa
 • Skupaj z vitaminom C pomaga telesu pri izgradnji novih celic
 • Skupaj z vitaminom C zmanjšuje brazgotine in gube ter naredi kožo bolj elastično


MSM za razpoloženje in spomin

 • Izboljša duševno jasnost
 • MSM pomaga ženskam pri lajšanju glavobolov in simptomov razpoloženja, ki jih povzroča PMS

Yasenka Skinage MSM vsebuje kar 4 grame.
MSM je mineral, ki je izredno pomemben za življenje na vseh področjih. Ena vrečka YASENKA SKINAGE MSM praška na dan, raztopljena v kozarcu vode ali soka zjutraj na tešče, bo odlično vplivala na vaše telo. Zmanjša nastanek gub, zmanjša obstoječe gube, poveča elastičnost kože, zmanjša stres organizma, ki smo mu vsak dan izpostavljeni.

FAQ

MSM gradi kolagen?
MSM ima pomembno vlogo v telesu s svojo sposobnostjo proizvodnje kolagena. Kot bistvena sestavina v tkivu, ki zadržuje človeško telo kot celoto, kolagen zagotavlja strukturno podporo in vpliva na prožnost in prožnost kože.

Koliko časa traja, da MSM delovati?
Znanstvena študija, izvedena na ljudeh, je dokazala, da MSM zelo hitro vstopi v krvni obtok in začne delovati v 30 do 45 minutah. Večina ljudi začne učinke MSM čutiti po 2 tednih dodatka, vendar je to odvisno tudi od količine MSM v izdelku.

Je MSM varen za ledvice?
MSM je znan kot dober antioksidant, ki nevtralizira proste radikale, ki uničujejo tkivo. Poleg tega so študije pokazale, da je varen za ledvice, ter celo zmanjšuje predhodne poškodbe ledvičnega tkiva.

Ali lahko shujšam z MSM?
MSM je pomemben pri proizvodnji insulina in vzdrževanju ravni sladkorja v krvi. Vpliva na raven energije in presnovo ogljikovih hidratov ter lahko posredno vpliva na izgubo teže. Zaradi učinka na proizvodnjo kolagena MSM, ki ga potrebujemo za zaščito sklepov, preprečuje izgubo teže pri »povešeni« koži.

Ali je mogoče MSM jemati vsak dan?
MSM je snov, odobrena s strani GRAS (splošno priznana kot varna). Tako je varno jemati dnevno v odmerkih od 500 mg do 4 gramov za daljše časovno obdobje brez potrebnega premora pri porabi.

Kaj se zgodi, če vzamete več MSM od priporočenega odmerka?
Možni neželeni učinki prevelikega odmerjanja so blage reakcije telesa, kot so: glavobol, driska, slabost, bolečine v trebuhu. Ni priporočljivo za nosečnice in doječe ženske.