Kaj sploh je MSM in zakaj ga moram poznati?

Ali ste vedeli, da vam lahko MSM pomaga doseči čisto polt, sijoče lase in močne nohte? Odkrijte, zakaj se MSM imenuje lepotni mineral in kako vam lahko pomaga izgledati in se počutiti odlično!

KAJ JE MSM

MSM kratica označuje metilsulfonilmetan – organsko obliko žvepla, ki jo najdemo v svežem sadju in zelenjavi. Žveplo je vezano na metilno skupino, kar omogoča njegovo visoko biološko uporabnost in uporabo v telesu. Kljub visoki biološki uporabnosti in prisotnosti v hrani se pomanjkanje MSM pogosto pojavlja v telesu. Razlog za to je njegova nestabilna narava in razgradnja med toplotno obdelavo, zamrzovanjem in pripravo hrane, zato ga je treba nadomestiti s prehranskimi dopolnili.

MSM za lase in nohte

Nohti in lasje so v glavnem sestavljeni iz beljakovin z visoko vsebnostjo žvepla – keratina – sam keratin pa je sestavljen iz aminokisline cisteina. Da se molekule cisteina povežejo in tvorijo trden keratin, potrebujejo žveplo. Žveplo iz MSM omogoča vezavo molekul cisteina na disulfidne mostove in krepi strukturo keratina. Rezultat je zmanjšano izpadanje las in lomljenje ter povečan volumen.

Ste se kdaj vprašali, kaj se skriva za nasvetom o uporabi sveže jajčne maske za čvrste in sijoče lase? Odgovor je v poskusu žensk, da dobijo beljakovine in aminokisline, bogate z žveplom, da okrepijo keratin, ki gradi lase. Danes je znanost potrdila, da je veliko učinkovitejši način za krepitev keratina uporaba MSM. MSM je naravni vir žvepla, ki veže aminokisline, ki sestavljajo keratin. Če ga vaši lasje nimajo dovolj (glavni pokazatelj pomanjkanja keratina so tanki lasje, nagnjeni k izpadanju las), je priporočljivo uporabiti hidrolizirano obliko keratina (najdete jo v Skinage HAIR BOOST) z dodatkom MSM.

Če nimate težav s tankimi lasmi, ki pa imajo pravi volumen, vendar so nagnjeni k lomljenju in jim kronično primanjkuje sijaja in zdravega videza, je MSM rešitev za vas. Okrepil bo keratin, preprečil lomljenje las in ga naredil odpornega na vsakodnevno oblikovanje. Keratin je tudi pomemben protein za nohte, zato lahko MSM pomaga nohtom, da rastejo hitreje in močneje.

MSM in koža

Glavni gradnik kože je kolagen, beljakovina, ki jo sestavljajo tri alfa tuljave. MSM omogoča vezavo beljakovinskih tuljav in tvorbo prokolagena. Preprosto povedano, MSM je vključen v same začetke sinteze kolagena. Brez zadostne količine žvepla ni pravilne povezave kolagenskih verig, vlakna pa so že na začetku krhka. Ker so vlakna MSM tesno vezana, se stimulira nastanek novih kolagenskih vlaken in prepreči nastanek gub. Poleg dobro znanih funkcij delovanja na kolagen MSM spodbuja tudi celično dihanje in zmanjšuje vpliv prostih radikalov, jih nevtralizira in preprečuje poškodbe kože ter pomaga odstraniti strupene nakopičene celice. Če imate vnetne kožne reakcije (akne, alergije, rozacea), bo MSM vaši koži pomagal znebiti škodljivih vzrokov vnetja in vam omogočil, da zasije v svoji lepoti.

Kako izbrati pravo prehransko dopolnilo na podlagi MSM?

Pri izbiri izdelka bodite pozorni na koncentracijo, pa tudi na kombinacijo sestavin. Če želite videti želeni učinek na svojo kožo, je priporočljivo jemati štiri grame MSM na dan v kombinaciji z visoko koncentracijo Q10 in vitaminom C, znanih antioksidantov, ki bodo zaščitili celico pred oksidativnim stresom in omogočili vgradnjo žvepla v kolagenska vlakna in omogočajo vključitev aminokislin v kolagenska vlakna.

Kako MSM poveča učinke dodatkov kolagena?

MSM spodbuja vgradnjo dipeptidov in tripeptidov – peroralno zaužitih oblik kolagena – in prispeva k bolj vidnemu želenemu učinku na koži. Če želite pospešiti in okrepiti učinek dodatkov kolagena, je kombinacija z MSM koristna. Prepričajte se le, da je količina MSM zadostna in v kombinaciji z antioksidanti. Na trgu so na voljo že kombinirani pripravki, ki poleg kolagena vsebujejo še MSM, vendar njegova količina na splošno ne zadošča za dosego želenega učinka. Če želite dokazan rezultat, naj bo vaša izbira Skinage Collagen, ki ga boste občasno izboljšali s Skinage MSM.

Če vprašate strokovnjake Yasenke, kaj je najboljše, kar lahko naredite za zdravo kožo, lase in nohte, bo odgovor preprost: kombinacija Skinage MSM, Skinage Collagen Advanced 5000 in Skinage Hair Boost.