Antioksidanti kot superhrana: izgledaj in počuti se bolje!

V današnjem hitrem tempu življenja veliko žensk balansira med službo, družino in družabnimi obveznostmi, pogosto pa ostane malo časa za skrb za svoj videz in zdravje. Utrujenost, stres in pomanjkanje energije postanejo vsakodnevni izzivi. Na srečo nam narava ponuja rešitev v obliki močnih antioksidantov, ki lahko znatno izboljšajo kakovost našega življenja.

Astaksantin: Superjunak med antioksidanti

Astaksantin je eden najmočnejših naravnih antioksidantov, ki jih poznamo – do 10x močnejši od beta karotena in 550x močnejši od vitamina E. Ta naravni pigment je odgovoren za rožnato barvo flamingov in rdečo barvo jastogov. Pridobljen iz alge Haematococcus pluvialis ponuja številne koristi za zdravje:

Povečanje energije in vzdržljivosti: Astaksantin izboljšuje delovanje mitohondrijev, energetskih centrov naših celic, s čimer prispeva k povečanju energije in zmanjšanju utrujenosti. Raziskave so pokazale, da kolesarji, ki ga uživajo, lahko povečajo svojo vzdržljivost za kar 15%. Menijo, da je astaksantin ključnega pomena za moč in vzdržljivost lososov pri plavanju proti toku – koncentriran je v njihovih mišicah in zaslužen za rožnato barvo mesa.

Učinek počasnega staranja: Astaksantin je intenzivno raziskovan na področju zdravja kože, študije pa so pokazale, da v odmerku od 3-12 mg/dnevno v obdobju od 6 do 12 tednov lahko izboljša vlažnost in elastičnost kože ter zmanjša gube. Kozmetična in anti-aging industrija ga vse bolj priporoča za izenačevanje tena, pri suhi koži in v boju proti okoljskim toksinom ter škodljivim navadam, ki povzročajo siv in utrujen videz kože (kajenje, alkohol, nezdrava prehrana, stres, nespečnost). Zaradi njegovega protivnetnega učinka se uporablja tudi pri dermatoloških stanjih, kot so dermatitis, akne, luskavica in vitiligo.

Zaščita za oči: Zaradi svoje specifične strukture, podobne luteinu in zeaksantinu, lahko astaksantin deluje v lipofilnem in hidrofilnem okolju. To ga naredi enega redkih antioksidantov, ki lahko prehajajo krvno-možgansko pregrado in zagotavljajo dodatno zaščito očem. Zmanjšuje utrujenost oči, izboljšuje vid in pomaga pri preprečevanju starostnih očesnih bolezni.

Za boljše delovanje srca: Astaksantin podpira zdravje srca z zmanjševanjem oksidativnega stresa in izboljšanjem delovanja krvnih žil, kar lahko pomaga pri zniževanju krvnega tlaka.

Kdaj in komu?

Za vse ženske, ki živijo hitro in stresno življenje, lahko antioksidant, kot je astaksantin, postane pravi zaveznik skozi dan. Ta superhrana pomaga v boju proti utrujenosti in izčrpanosti, ščiti telo pred oksidativnim stresom in prostimi radikali – za lažje obvladovanje vsakodnevnega stresa.

Zato je tu Skinage Collagen SHAKE IT iz Yasenke, ki poleg astaksantina in acerole vsebuje tudi Microactive koencim Q10, kolagen, cinkov glukonat in hialuronsko kislino, zagotavljajoč sinergijske koristi za zdravje in lepoto.

Z vključitvijo izdelka SHAKE IT v svojo vsakodnevno rutino lahko povečaš energijo, izboljšaš zdravje in povrneš sijaj svoji koži. SHAKE IT – izgledaj in počuti se bolje!

Andrea Duspara Brnić, mag.pharm.